Når man ser på statistikker fra hele verden, så er der ingen tvivl om at vi mennesker elsker serier. Formatet er blevet streamingtjenesternes foretrukne, og der kommer hele tiden nye serier til, og genren har aldrig vækstet så meget som nu, og det er i serierne at vi pt. finder fornyelsen.

Få et afbræk fra hverdagen

Vi kender alle sammen det, at man simpelthen bare trænger til at trække stikket fra den hektiske hverdag, og for en kort stund forsvinde ind i et andet univers. Med en serie er dette muligt, og man kan nemt drømme sig ind i et andet univers eller virkelighed. Fordelen med serier frem for film er, at afsnittene normalt er kortere, og man kan hurtigt blive opslugt, da man kender seriens univers og karakterer.

Trang til at være sammen med velkendte karakterer

Modsat film som skal afvikle en handling på 100 minutter, så har en serie mulighed for at komme med flere nuancer, og bruge mere tid på at skabe karakterer som seeren kan identificere sig med. Med tiden vil der opstå et tillidsforhold til bestemte karakterer eller bare serien generelt, og genkendeligheden og gentagelser skaber en form for ritualisering, som er med til at der opstår en slags ”fankultur” omkring bestemte serier.

Streamingtjenesterne lader populære serier overlappe

De forskellige streamingtjenester lever af at skabe et afhængigt publikum. Det er tjenesterne også meget bevidste omkring, og de sørger for hele tiden at trykke på alle de rigtige knapper for at fastholde de eksisterende brugere. De pirrer oftest seerne med spændende cliffhangere, og strækker ofte udgivelser, så længslen vokser hos fans.

Streamingtjenesterne har også data på hvilke serier som er de største trækplastre, og det udnytter de ved at lade udgivelserne af de populære serier overlappe hinanden.